Thursday, December 3, 2009

Keep Moving Forward

Salam

Apa yang akan anda buat bila anda teringat seseorang?
Orang lain, aku taktau tapi aku, aku tulis e-mel berjela tulis segala apa yang terpendam selama ni dan send kat orang tu

Berkesankah?
Owh, sangat...

Apa pula anda buat bila orang itu reply e-mel tersebut, selepas hidup anda sudah aman?
Aku taktau orang lain buat camne, tapi bagi aku, aku ada dua pilihan. Brooding over it or read it, reply it and then think nothing of it. Reaksi tipikal aku adalah pilihan nombor satu. Tapi bila fikir balik, buat apa serabutkan kepala sebab benda yang kecik. Maka aku buat la pilihan nombor dua

Dan point-nya adalah...?
Some things are worth the brooding and some are not. Jangan bazirkan masa fikir pasal benda yang tak patut difikir. Bak kata seorang teman "Jangan bazirkan sel-sel otak". Bak kata watak2 dalam Meet the Robinsons lak "Keep Moving Forward". Yup, keep moving forward.

Tak guna fikir pasal benda dah lepas. Whatever has happened, has happened and nothing you can do to change it. We can repair it, maybe but it'll never be the same again. Itu yang aku sedang buat, untuk terus ke depan.

2 comments:

asrulnizam said...

btol..x elok pkir benda lepas..
x awek muda la..lol

DoT dOt DoT said...

ahaha...fikir byk sgt menyebabkan sel otak berkurang dan seterusnya menyebabkan cepat tua...kesimpulan oleh seorang saintis tak bertauliah....ahahaha