Monday, June 21, 2010

Father's day dan mis-conception

Salam

Hari ni Father's Day
Kalau aku ucap Happy Father's Day kat sini pun,
dia takkan tahu
Tapi aku nak ucap gak
Happy Father's Day kepada ayah aku
He's not perfect but he is perfect enough for me
Kalau satu hari nanti aku kahwin,
aku nak husband yang macam ayah aku
Yang bertanggungjawab dan sentiasa mementingkan keluarga

Seperti biasa, aku lambat wat post baru lagi
Cam malas pun ade
Tapi sebab aku rasa aku kene update walau camne pun
Maka aku masih wat post baru walau lambat

Aku rasa kawan2 dapat lagi mengenali aku sape melalui blog ni
Sebab kadang2 certain benda diorang taktau aku tulis kat sini secara x sengaja
Tapi walau banyak mana variasi pandangan kawan2 aku kat aku
Aku perasan yang diorang sume ade beberapa common perceptions pasal aku
Dan sebenarnya perceptions tu hanyalah salah faham je

Salah faham #1: Aku sombong
Semua kawan aku kata 1st impression diorang kat aku adalah aku sombong.
Memang salah faham yang salah
aku? sombong? *gelak guling2*
Diorang kata aku nampak sombong sebab muka aku cam sombong
Sebenarnya bukannya muka aku sombong
Muka aku nampak garang je
Pastu aku pendiam kalau baru jumpa
So orang akan ingat aku sombong
Bila dah kenal, baru la diorang tau aku ni sebenarnya camne
Dari sekolah rendah sampai la ke U,
memang 1st impression yang ni semua kawan2 aku salah

Salah faham #2: Aku anak orang kaya
*gelak guling2 sampai keluar air mata*
Ini memang ultimate salah faham
Aku pun xtau kenapa ramai ingat aku anak orang kaya
For once and all, aku bukan anak orang kaya
Kalau korang pernah datang rumah aku korang tau la aku anak orang kaya ke x
Aku tak suka tag 'anak orang kaya' tu diletak kat aku
Sebab memang hakikatnya tak

Salah faham #3: Rahsia
ehehe
yang ni x boleh cakap
sebab nanti orang amek kesempatan
ngeh3

Tiga yang kat atas tu yang paling common la
Most of the time it's amusing
But sometimes it get on my nerves
Amusing sebab kelakar orang fikir camtu
Annoying sebab penat nak betulkan persepsi tu

Neway, aku dah halfwway through dengan praktikal
Tak sabar nak abes kot
Tak larat weyh
(dan juga sebab2 lain)
Pas abes praktikal nak enjoy puas2 dulu, pastu baru cari keje
Doakanlah tempoh praktikal aku yang selebihnya ni berjalan dengan lancar
Nak out dah, sok keje
Ni pun dah lewat (abes la mengantuk kat ofis sok ni)

Salam

2 comments:

asrulnizam said...

1. ko sombong..btol kot, ko wat dek jer kalo ngn org ko x knal..tp kalo org yg da knal ko..ok jer..terlebih ramah kot..haha =p

2.ank org kaye..ni pun btol, pkai i-phone tu..hikhik =p

3.rahsia..??x baek rahsia2, membantutkn kechatn..ttbkn..haha

DoT dOt DoT said...

1. aku segan dgn org x knal la weyh..dgn org dh knal xkn nk sombong kot...apadaa

2. xde kaitan!! iphone tu gne duit scholar la...parents langsung x terlibat ok...haish

3. ahaha...sengal la weyh..xde kaitan langsung