Monday, September 27, 2010

So much of thinking I've grown up

Malam ni tetiba masuk mood ala2 heartbroken
(sebenarnya sejak seminggu dua ni, tapi for the sake of nak tulis ayat 'malam ni'...tehehe)
Jangan salah faham, aku taklah heartbroken
Cuma bila perasaan tengah kacau-bilau, benda sikit pun rasa banyak
Sensitif je lebih
Tapi memang tengah rasa macam heartbroken pun
Cuma aku bukan heartbroken
Rasa heartbroken tapi tak heartbroken
Confuse much?
Yeah, welcome to my world

Mesti korang rasa pelik
Apahal orang yang bukan student mahupun orang bekerjaya nak rasa kacau-bilau lak?
Takde assignment nak dirisaukan
Takde rasa tension dengan bos tempat kerja
Takde nak kene fikir pasal exam segala bagai
Takde nak fikir pasal duit belanja tiap2 bulan
Takde nak fikir pasal orang kat tempat keje yang perangai cam *****
Takde projek, sukan atau feseni yang nak diserabutkan
Takde nak rasa what real life is
Well, kadang2 duduk rumah lama2 pun boleh buat korang rasa sesak nafas
Especially dalam rumah yang ada dua orang penganggur terhormat
Yang taktau nak buat apa dengan hidup
(Sorang je yang taktau sebenarnya)

Tambah2 pulak bila masa silam menghantui kembali (pergh, ayat tak boleh blah)
Masa silam yang mana satu?
Yang orang lain taktau
Yang menyesakkan nafas
Yang menakutkan
Yang menyerabutkan otak
Yang menyemputkan dada
Yang selalu nak memunculkan diri walaupun aku taknak
Yang buat aku persoalkan diri aku
Yang suka2 hati dia je nak muncul bila
Yang buat aku berperang dengan diri sendiri
Yang memenatkan fizikal dan mental
Yang...ITU
Apa ITU tu?
...
Gunalah imaginasi sendiri untuk bayangkan apa ITU tu
99% chance, apa yang korang bayangkan tu salah

Sebulan tak tulis entry, tetiba tulis entry gini
So much of thinking I've grown up
So much of thinking I can control my feeling...pfftt
(and I thought I no longer need to vent whatever I felt here)


P/s: blame the upcoming work interviews (there will be two interviews, one on Wednesday, one on Thursday), some hormonal change, and few other small but significant things for this post

4 comments:

~terataibungaindah~ said...

oit!finally ade gak update.hhaha

well...de masalah, share la... xksahla kt mane p0n ko, kite still kawan cm dlu.. =p

p/s: u know how excited i was when i met u at kak hanan's house...! =)

Lina said...

growing up does not necessarily mean controlling your feelings.

it is already a plus point that you acknowledge you have them, walaupun kacau bilau dibuatnya.

woi aku rindu kau woi!

:)

wv: ampun. hehehehh

dot3 malas sign in said...

terataibungaindah:
ahaha, ampun, blog dh berabuk gler

xde ape2 la...bese la kdg2 serabut..huhu
owh, aku nk ko tau, walau cmne pun ko ttp kwn aku..even klu aku x cntct ko pun


p/s:yeah, i noe..cuz i was too...syg ko dtg lmbt sgt..ehehe

dot3 malas sign in said...

lina:

lina!!!!!!!!
and here i thought u have disappeared from the face of the earth or something :P

again, a wise advice from a wise friend ;)
(walaupun aku boleh argue ko pnye advice, tp sbb aku mls, aku simpan bnda tu utk lain hari...ahaha)

cheh, ckp je rindu
ble aku text xnk reply
xnak ampunkan kau!
=)