Saturday, August 22, 2009

Ramblings

Salam

Aku tulis entry ni sebab ari tu aku nampak gumpalan rambut kat dalam shower yang berbentuk love/heart. Gumpalan rambut. Bentuk love/heart. Memang pelik. Dan gross.

That sight made me thinking "gosh, I'm really in a mess." Aku terfikir camtu bukan sebab benda tu menunjukkan aku kene bersihkan bilik air (walaupun benda tu betul). Aku terfikir camtu sebab sejak kebelakangan ni aku tengah fikir something dalam hidup aku dan tetiba benda ni jadi. Well, you can guess what I'm thinking about by now and chances are, you are right.

Pastu aku teringat apa sorang kawan aku tanya masa awal sem dulu. Soalannya adalah: "dot3, ko dah final year sekarang. takde boyfriend ke?". Jawapan aku: "ahahaha...takde". Dia tanye lagi: "takkan takde sorang pun? yang ko minat ke? yang minat ko ke?". Aku jawab: "*senyum*...memang takde la"

Sebenarnya, dia telah tanya soalan yang salah pada masa yang salah. Masa tu aku dalam proses 'penyembuhan' (ok ayat poyo yang amat sangat). Aku jawab soalan dia dalam konteks 'at that time'. Sebenarnya aku pernah minat seseorang tapi sekarang itu bukan pointnya. Pointnya adalah aku dah malas nak fikir pasal benda2 camni tapi kadang2 sebagai manusia yang normal, aku akan terfikir gak pasal benda ni. Aku pernah bitau sorang kawan (yang lain dari kat atas)perasaan aku pasal benda ni. Aku ibaratkan situasi aku macam batting game untuk sofbol/besbol. Aku cakap kat dia, sekarang ni aku kat strike two (dan satu foul ball). Kalau strike three,well, you know what happens after strike three.

Aku pun taktau nape aku cakap pasal benda ni sume kat sini. Maybe sebab aku lebih selesa dengan diri dan perasaan aku sekarang. Maybe sebab tengok member2 lain. Maybe sebab banyak sangat baca love novel. Aku taktau tapi yang pasti, sekarang ni aku live for the moment.


p/s: Everybody wishes everyone a happy ramadhan and yet here I am ramblings about something that has nothing to do with ramadhan.

p/p/s: I should do my abstract for my academic exercise and again here I am writing something that has nothing to do with hybrid contract.

p/p/p/s: kepada kawan yang aku maksudkan kat atas, sori ek kalau ko kecik ati ke ape....

p/p/p/p/s: promised to tell you the identity of Mr. D and Mr. Penguin. Mr. D is actually Mr. Dissertation and Mr. Penguin is my beloved laptop...so, kepada peminat2 aku (perasan hot), u stil had chance =P

p/p/p/p/p/s: kepada yang sedang mencari kekuatan nak luahkan perasaan kat seseorang, sila luahkan sekarang sebelum terlambat...better u do something about it than nothing, even if u r rejected after that.....bercakap dari pengalaman....

13 comments:

cerimanis said...

weweweweweewew~~~

DoT dOt DoT said...

?

LiNa said...

cik, boleh msg sy dan sertakan sekali nombor anda? huuu fone rosak dan nombor semua hilang :(

m.a.s.t.u.r.a said...

nabilah...saje je nk meyibuk komen..ak phm keadaan ko..ak pn sdg cr kekuatan nk luahkan perasaan..tp tak reti..tktau nk wat cmne...sob3...huk3..

DoT dOt DoT said...

lina:
ahaha...baik

m.a.s.t.u.r.a:
xpe2...cuma igt, jgn menyesal sbb x bitau sudah....walaupun kdg2 situasi lepas bitau mayb akan teruk (apa pnye nasihat dah)....

marinata said...

pengerusi MSC jgn rsau..hehe
ade jdoh tidak kemanee~

m.a.s.t.u.r.a said...

hahaha...mmg seswai jd kaunselor...ak nk ckp xnk..tp takut..n kesian..cmne ek..hohoho...jahat giler aku..

nabilah..jgn jd mcm mastura ni...

Anonymous said...

dear dot dot dot,
awak ade kte kan..

p/p/p/p/p/s: kepada yang sedang mencari kekuatan nak luahkan perasaan kat seseorang, sila luahkan sekarang sebelum terlambat

tp bukan de yang kate kalu cinta die biar kan aje..
klau die dtang balik....die awak punyer la...

so mcm mne...samada nk telling the truth or just let her go....

just nak tanya pendapat doctor love...

DoT dOt DoT said...

marinata:
x risau pun...ahaha
post ni hanya nak citer perasaan jek...

m.a.s.t.u.r.a:
ahaha...kaunselor la sgt...hidup sendiri pun huru-hara...ehehe
well, aku xtau nak ckp ape cuma ko cuba tnye diri ko "samapai bila aku nak biarkan benda ni camni je?"...makin lama, makin menyusahkan....

anonymous:
1stly, i'm no doctor love....my love life is far from great...ini hanya pemerhatian saya kat orng sekeliling

pendapat saya kat soalan awk tu, juz tell her d truth...apa pointnye awk lepaskan dia tanpa dia tau ape awk rse? awk akan macam lepaskan dia secara sia2 kalau awk x bitau ape awk rse sblm lepaskan dia....klu lepas awk bitau dia, dan awk lepaskan dia, dan dia kembali, then she is truly for you...

tp mcm kwn sy kat atas bitau, kalau jodoh takkan ke mana....

dua kali saya jmpa seseorang, dua kali dia bukan jodoh saya....

hope it helps...again, i'm x a doctor love

Anonymous said...

kalau dia reject????
dia jauhkan diri???

DoT dOt DoT said...

hurm, a tough one....
sy x tau nk jwb secara realiti atau teori...

teorinya, klu dia dh lme kwn dgn awk, mula2 mmg dia akn jauhkan diri sbb t'kejut tapi kalau awk beri dia ruang, dia akn reject utk jd sum1 special utk awk tp dia tetap akn jd kwn awk sbb dia akn lebih syg kt persahabatn korg...tapi, lepas awk confess mungkin tindak-tanduk dia dgn awk akn berbeza dan awk akn susah nk ajak dia lepak2 lg...

klu awk baru knal dia, bg sy awk xkn kehilangan ape2 walaupun dia jauhkan diri, sbb persahabatn awk dgn dia pun baru nk mula...klu dia seorang yg rasional, klu dia reject awk pun, dia akn ttp akn teruskan persahabatn yg baru nk start tuh.....

realitinya, benda ni bergantung kpd individu...klu dia rasional dan awk juga begitu, confession awk x sepatutnya akn merenggangkan persahabatan korang (sy andaikan korang bersahabat)....tp ade yg jenis akan jauhkan diri sbb xnk bg awk harapan atau peluang utk perasaan itu lebih 'mekar'....peribadi dia yg tentukan reaksi dia

sbnrnye, perkara yg sme yg sy takuti mse sy suka seseorg dulu....kali pertama sy berjaya bitau dn mmg perit ble dia reject dn jauhkan diri...tp sbb sy sygkn persahabatan tu, x lme lepas tu sy bitau die sy dh suka org lain walaupun sbnrnye x...dia jd ok blk dgn sy tp agak awkward...kali kedua sy suka seseorg, sy langsung x bitau dia tp dia dpt tau dr org lain, dan keadaannye lg teruk dr yg 1st tu...situasi 2 sgt teruk smpai sy benci dia...

actually, it's up 2 u 2 decide whether to confess or not and it is also up 2 u 2 how 2 control whatever happens after that....sy amek inisiatif utk menipu (lebih kurang la) utk dia x terus-terusan jauhkan diri, awk boleh amek inisiatif lain sbb sy x knal awk dn sy x knal siapa yg awk nk confess tu....

cerimanis said...

sedey je mcm~~~`
emy lak y sensitif....
uhukuhukuhuk!!!

~sila abaikan~

DoT dOt DoT said...

pehal la plak ko ni cerimanis.....
aku xnk abaikan...nnti aku tnye ko personally....