Tuesday, April 13, 2010

dedikasi dan penghargaan

Salam

Post sebelum ni aku ade tulis pasal aku sayang mereka2 yang di sekeliling aku
Ye, aku sayang mereka
Bukan saja2 dilafazkan ye

Sebenarnya, aku terasa nak tulis post tu sebab apa yang jadi masa dalam proses aku nak siapkan tesis aku
Dalam masa tu la, aku terasa bertuah dikelilingi mereka2 tu
Nak je aku letak nama setiap sorang tu dalam ruangan dedication n acknowledgement tesis aku
Walaupun mungkin diorang akan malu dengan tesis aku yg tak lengkap tu

Masa wat tesis tu, baru aku rasa betapa sebenarnya ayah aku sangat bangga dengan aku
Dan masa tu gak aku dapat rasa betapa concern mak aku kat aku
Sebelum ni memang ada beberapa peristiwa yang buat aku sedar betapa sayangnya mak ayah aku kt anak2 dia
Tapi masa aritu, aku memang rasa sangat2 terharu
Aku cakap cenggitu sebab parents aku bukanlah yang jenis tunjuk perasaan sayang kat anak tu
But, when it really matters, they really show it

adik aku
well, dia belikan aku kek secret recipe
di kala aku tengah bertarung nak lahirkan 'baby' tu

Kawan2 aku lak
Well, banyak pertolongan diorang
Especially dari segi support
Aku takkan lupa, camne diorang bagi semangat bila tau tesis aku ade prob
Diorang dan idea gila diorang

Aku takkan lupa camne asma' dan tirah sanggup pinjamkan keter untuk aku g interview orang
Aku takkan lupa camne emy, hanim, nad disk n marinata hiburkan hati aku dengan gelagat diorang
(walaupun sebenarnya diorang pun nak hiburkan hati diorang gak)
Juga iza, nurul, ain dan tirah

Aku takkan lupa nurul yang bersama-sama dengan aku hingga saat2 akhir nak 'lahirkan' baby tu
Juga emy yang jaga dari jauh dan rela hati bagi aku copy bahagian depan yang merapu yang aku malas nak wat
Tak lupa gak hanim yang asyik stress banyak kena ubah dan tambah
Dia la jadi kawan aku sama2 stress banyak tak siap
Marinata yang selalu bagi semangat
Nad disk juga begitu dan juga printernya (sian dia tengah tido, terjaga sebab aku nak print *bersalah*)

iza, dalam senyap2 bagi aku semangat kat blog n ym
ain pun
tirah lak, sangat membantu aku dengan kereta dia
dua ari aku pinjam keter dia, dia x cakap ape pn
asma' pun camtu, bagi pinjam keter
pastu selalu tanya perkembangan aku
nampak aku je, mesti tanya pasal tesis
terharu tiap kali ade orang concern

tina pun macam tu
dia selalu tanya aku ok ke tak
walaupun dia ada prob dia sendiri
serius terharu
bila dia sangat concern pasal kesihatan aku

aku terharu gak
bila rumet aku sangat risau masa aku tak cukup tido
sampai dia paksa aku tido
pastu dia belikan aku cookies famous amos
dia soh aku jangan tensen2
aku nak nangis bila balik bilik tengok cookies tu atas meja
(sebab stress, benda kecik pun jadi cam sangat hebat)

aku gembira bila ezzat, mike dan an borak2 dengan aku
walau diorang taktau tapi aku gembira bila dapat borak2 dengan member bukan satu course
sebab diorang cakap benda2 yang takde kaitan dengan tesis

juga kawan2 yang len yang aku terlepas nama dia kat sini tapi berjaya ceriakan hidup aku di kala aku sedang serabut (coursemate dn juga college-mate)

time kasih sume
seriusly, aku sayang korang


p/s: hampir nangis masa tulis part parents aku

10 comments:

cerimanis said...

hampir nangis smbil bce entry nie
serous~~~hohohooh

syang kamu juge nabila~~
sorie buat anda sakit ati dgn gelgat kiteorng espcially sye y mmg kecoh n ntah pe2 nie...

*exaggerate*heeeeeeee

~terataibungaindah~ said...

k0 dah wt aku nk nges pg2 ni...huuu

thanx nabila..

aku syg k0 jugak.penah jd r00mate aku sume..n sll terlibat dlm masalah kasih syg aku yg xmenjadi n always gv me supp0rts...

thnax untuk air teh hari tu n thanx untuk ch0c yg suh aku senyum. ntahnx untuk everything my dear... i will nver f0rget u.. =)

izzati said...

uh hampir nanges jugak even xde kaitan pom..maklum la x duk kolej sem ni...tp penah jd rumate ms 1st yr dlu...anyway congrates nabila...next sem will be our turn lak wt tesis...nebes2 huhu

millow said...

hate u lah nab, suka wat i sedih..
kita syg kamu juga...

dot3 malas sign in said...

kt sume:
jgn r nangis, nntu aku pn nangis skali

cerimanis:
kecoh ko tu la yg ceriakn idup aku...
dh lme pasrah ble kene bahan dgn korg..huhu

terataibungaindah:
weyh, jgn la cenggini...
mse jd rumet ko, aku bknlah rumet yg bek utk ko...huhu
xde hal utk sume tu, asalkn ko hepi..aku xnk tgk ape jd mse ko jd rumet aku dulu...

aku pn xkn lupakn ko!

izzati:
ala, k.zati ni wat kte sedey lak...
dh la mse jd rumet dulu kte x wat pape pn utk k.zati...k.zati yg byk tlg kte...
kte igt lg k.zati satu choc bar yg sgt bsr mse kte tensen smpai nk nangis...
sbb k.zati, kte pn dh wat cenggitu kt org len..
psl tesis tu, insyaAllah sume ok

millow:
u hate me but u love too rite?!
kenangan bbg dn muka serabut-kene-edit-byk-bnda ko tu
:)

asma'_comey said...

hee, xsangka aku juga membantu (aka menyibuk2 nk tnye tesis org) huu.. well, tahniah la yek da siap.. doakan aku lak lps ni weh...

dot3 malas sign in said...

ahaha...xde ah, bg aku setiap pertolongan tu bermakna walau kecil...

insyaAllah ko ley wat nye nxt yr..aku yg cenggini pn bley siap..huhu

cow bebe said...

kek tiramisu yg sedap yg bley membantu org stres yg bwat tesis utk stay up n release tension.huhu

~terataibungaindah~ said...

kembali membace entry ni. sbb teringt k0..

damn hurt masa tu!siyes..! n aku xnk k0 tau.. sbb tu aku ngis senyap2 je kt katil aku tu.. n at last k0 tau jugak kan nape..

thanx byk kuatkan smngt aku... happy to hv u by my side dear...

shininghepiness=) said...

ala, baru nak tgk contoh2 dedikasi=(