Sunday, January 11, 2009

Kisah mse umur aku 12 tahun.....

Salam....

Cter ni cter lme n aku x prnh cter kt sesape pn (xcept cikgu P.J. form 5 aku)....aku cter kt cni pn sbb tetibe aku t'igt psl mende ni mse kene duduk kt bilik sorg2 tym cuti bru2 ni (aku tinggal kt klj kediaman kt U ni)....tym cuti tu kt floor aku x rmai org, so klu mlm2 tu creepy gak r....
so, cter ni jd kt skolah...mse drjh 6 aku msuk choral speaking (nape, x caye?)....aku rse sume org tau choral speaking tu ape kn so xyah la aku xplain ape kejadahnye bende tu....tym tu team choral speaking skola dijemput utk wat performance utk dinner skola (ala, utk kutip derma tu).....dinner tu kt Holiday Villa dot dot dot.....rumah aku dgn hotel tu cm jauh gak n parents aku x bley antar....few days sblm dinner tu ckgu aku kata sape xde transport bley naik bas yg skola sediakan....aku pn hepi r dpt g....
mse ari dinner tu pn mak aku antar aku kt skola...tym tu dlm kul 6 ptg.....smpai2 je aku kt c2, ckgu aku btau yg aku x bley naik bas tu sbb aku x btau die aku perlukn transport (ari tu bkn nk btau btul2!)....aku dh nk nangis dh tym tu.....aku pn x taw nk watpe aku lari g blok C....blok C ni ujung2 n xde org pn kt c2...mse ni jam dh dlm kul 6 lebey dkt2 kul tujuh (mse tu maghrib cpt)......tym tu aku x rse ape sbb aku lg cuak nk tepon mak aku dr keadaan skolah yg eerie tu...lg satu aku cuak klu ckgu2 lain jmpa aku kt c2 (aku pn x taw nape aku jd cm2).....aku dgr suara sorg ckgu ni panggil sume murid2 yg tinggal kt dlm toilet tingkat bwh (aku kt tingkat 2 @ 3, x igt)....aku nyorok r....mula2 bising2 r suara student2 yg tgh excited....ps2 senyap je.....aku mati kutu x taw nk watpe....rse nk nangis makin kuat....
tetiba aku dgr satu suara....suara pompuan....aku pn usha r kt tingkat bwh....ps2 aku nmpk cm pompuan indon dlm umur 30-an...die kt tingkat bwh blok D,aku kt tingkat atas blok C....tym tu aku cm nyorok sbb takut die tangkap aku n bg kt ckgu (mse tu kn baru 12 tahun, x fikir complex sgt).....yg aku dgr pompuan tu cm ckp "mak,mak,mak"......ps2 aku duduk kt koridor (mse dok usha tu aku melutut).....ble aku usha balik, die dh ilang...aku cuak sbb takut die naik tingkat atas n jumpa aku.....aku trus blah g blok A sbb ade tepon antara blok A dgn B....aku pn call mak aku sbb xkn aku nk tinggal kt skolah smpai sok pg....ps je aku tepon aku pn tunggu dpn skola....mak aku pn amek aku n marah aku....aku pn trus lupa psl pompuan tu....
a few years ps2, mse aku kt skolah menengah (x igt form brape) aku tetibe teringt peristiwa tu....tym ni dh matang ckit n bley analisis situasi r....mse tu la byk gle persoalan yg timbul.....firstly, sape pompuan tu sbb die x rupa sorg pn pekerja skolah tu?...2nd, nape die dh besar tp cr mak die? n ade ke mak die kt c2?....3rd,nape die bley tetibe hilang sdgkn jarak wk2 antara aku duduk n usha balik sgt la singkat (dlm 2-3 saat je) n koridor tu pnjg?....ps2 baru aku t'igt yg muka die x brape clear n mata di cm ke dlm (sunken eyes cm org x cukup zat @ mumia)....bdn die pn kurus semcm je (mcm mummy @mumia)....pakaian die pn cm koyak rabak....tym tu la baru aku terase seram....ps2 aku t'igt lg mse die duk cr 'mak' die, die cm ade pegang sumthing kt dada (mcm kte dukung baby umur 3-4 bln pas die minum susu)...makin seram aku rse...yg makin wat aku seram sbb tym tu mmg dkt gler nk maghrib....dh tu mmg xde sape yg tinggal kt skolah tu....yg wat aku makin yakin bende tu bkn manusia ble die bley ilang dgn cptnye....tp mmg tym peristiwa tu jd aku mmg x rse takut lgsg (cuak kene tangkap sbb menyorok lg dasyat).....i2 la kali pertama dn kali terakhir bende cm2 jd kt aku.....
korg rse ape bende tu sbnrnye?

3 comments:

Anonymous said...

aku first komen..yeye...
ak bc ni ms ak duk sorg kt bilik...
haiyoh...tdo bukak lmpu la..
cite ko btul bg efect kt ak yg penakut ni...
kui3

DoT dOt DoT said...

eksaited tol dpt komen 1st....
yg p baca tym sorg2 dlm bilik sape soh? kn dh haru.....
btw, bley x ko btaw ko sape....xpe aku x publish nme ko nnti....

cow bebe said...

d antara post2 kamu.org plg suka post nih.hehehe(ketawa mengilai) >:D