Saturday, January 10, 2009

M.Y dn M.A.I

salam...ari tu aku on d way blk umah dr klj....aku tym tu cm tgh mamai2 sbb dh ngantuk (abg aku yg drive)....dh la radio sinar fm, tgh segmen luahan rse plak tu (ade gak org yg nk luah perasaan kt dlm radio)....ps2 ade iklan psl myeg (sebutan die my e g)...kononnye kt laman web myeg ni kte leh settlekn sume hal2 dgn kerajaan (saman, cukai etc).....die promote2 r kononnye sng etc....last2 org tu sebut la address pnuh laman web tu.....yg wat aku pelik sbb die sebut myeg tu cm mengeja (m.y.e.g)...dlm ati aku kte "ekeleh, sebut je la my e g, bknnye org x taw"...ps2 aku t'fikir plak "owh agaknye die nk promote kt org kampung etc (bkn niat nk perkecilkan org kampung) kot, i2 sbb la die sebut sebiji2 huruf tu...takut org taip myeg jadi maieg (org utara kn sebut mari, mai n sebutan my dn mai kn sme)....ye la,pendengar sinar.fm kn byk org2 yg bukan muda"
abes je iklan tu aku pn smpai umah so aku x fikir sgt la psl mende ps2.....
skrg ni aku t'fikir lak, p'dgr2 sinar.fm yg bkn muda lagi tu reti ke gne komputer, apatah lg tenet?
ape pendapat korg?

2 comments:

Anonymous said...

xsangke ek..dlm diam ko pun ber'blog' ek wahai *a***a...

DoT dOt DoT said...

wahai anonnymous, sebagaimana ko xnk aku tau ko sape, begitu juga la aku xnk org tau aku ade blog.....

lg pn baru lagi aku blog nih.....