Tuesday, November 3, 2009

Diari Minggu Belajar Dot3

Salam

Diari Minggu Belajar (Study Week) Dot3

7 a.m.:  Rumet dua orang bangun. Aku bukak mata pastu sambung tido

9 a.m.: Rumet mula start ulangkaji. Aku bangun, tengok jam henfon pukul brape, sambung tido

11 a.m.: Tengok keadaan, kadang2 dah bangun time ni. Kadang2 awal sikit. Selalunya sambung tido lagi. Kalau time ni dah bangun, on laptop dan surf apa2 yang patut.

12 p.m.: Bukak mata, tengok rumet tengah watpe, tengok henfon lagi. Tak tido tapi bermalas-malasan atas katil.

12.10 p.m.: Mula duduk atas katil. Fikir apa nak buat seterusnya

12.15 p.m: Amek baldi toiletries, tuala dan sebagainya dan menuju ke toilet untuk mandi di shower nombor 3. Masa untuk aku mandi fleksibel. Kalau bangun awal, tak terus mandi tapi buat benda lain dulu.

12.30 p.m.: Siap mandi. Bersiap2 dengan menempek apa2 yang patut kat muka dan lengan.

12.40 p.m.: Pegi eza jaya mini mart untuk cari makan. Kadang2 member ajak g makan di fakulti2 terdekat. Kalau member2 ajak, siap awal sikit.

12.45 p.m. - 1.00 p.m. ++: Lepak di eza jaya mini mart dengan akak di sana. Kadang2 lama, kadang2 sekejap. Sambil lepak sambil makan.

1.00 ++ p.m.: Balik bilik.

1.00 ++ p.m.: Decide nak buat apa. Kalau rajin bukak notes dan baca. SILA BACA: ini sangat jarang terjadi. Kadang2 online dan melayari benda2 yang takde kaitan dengan exam. Kadang2 sambung tido balik.

Petang (waktu adalah fleksibel 4.00, 5.00, 6.00 p.m) : Kalau tido, bangun. Kalau online, masih online. Kalau study, tertido.

6.00 ++ p.m.: Ikut keadaan. Kadang2 rumet ajak pegi court volley. Kalau hujan, teruskan online. Kalau tertido sebab study, masih tido.

Lepas Isya': Pegi dinner. Dengan member2 @ Daughter #3 @ dua2 skali.

9.00 ++ p.m.:  Balik bilik. Sambung online.

Agak2 pukul 10 malam: Pegi BBG (study hall, more or less) kononnya untuk study. Ok, boleh la, study walaupun slalu mengelamun.

12.00 a.m.: Kadang2 lapar, ajak sesape yang sudi jadi tukang teman makan.

1.00 a.m.:  Tahap konsentrasi mula berkurang. Cari hiburan di BBG (SILA BACA: kacau orang lain study)

3.00 a.m. @ 4.00 a.m.:  Balik bilik untuk tido. Kadang2 tergoda untuk online. Kalau online tido lagi lewat.


Perkara yang lebih kurang sama akan berulang esoknya. Begitulah diari minggu belajar aku.


p/s: kenapa dipanggil minggu belajar/study week sedangkan memang hari2 kita study? mungkinkah sebab revision week /minggu ulangkaji panjang sangat?

5 comments:

Anonymous said...

OMG! makcik, sumpah kita sama!! gosh2!!


-ini aliaa-

dot3 malas sign in said...

ahaha, ps2 result pun lebih kurang sama kan?

lea_meEra said...

haha. benci lah kan. aku pon pelik knape namenye study week. haha. baek bg name " study less, play more" haha!

hannah jamma said...

omg, adakah u ada camera in my room and sebenarnya tengah cerita tentang saya dengan sedikit alteration?
hehe.
sama!
seeeepppp!
cheh, gembira pulak jadi malas.

dot3 malas sign in said...

lea_meera: ahaha, btul2...nmpk sgt kita2 ni je x study...ehehe


hannah: mayb...ahaha...x ah....siyes ini mmg i pnye jadual...huhu...
jom kita sep bertiga dgn alia skali...ahahaha