Thursday, June 25, 2009

Owh, saya suke!

Ini adalah petikan2 daripada presentation IP pagi tadi yang aku ingat.

petikan pertama:
lecturer: do i have a partner?
student: (dengan nada yang konfiden) yes, you do.
lecturer:oh,really?
student:yeah, bla bla bla (x ingat apa dia cakap sebab time ni aku tengah struggle nak tahan gelak sebab lecturer tu sepatutnya jadi client tapi dia boleh tanya soklan camtu)

petikan kedua:
lecturer: this seems too good too be true

petikan ketiga:
lecturer: how can u compare your site with the other two site?......they are not of the same class..........it is very obvious from the picture that it can't be compared........
student:.......................

petikan keempat:
student:.........Klang and Sepeng.......(sepeng tu sebenarnya sepang tapi sebab Klang kan bunyinya 'kleng' kalau disebut dalam BI maka student ni tersasul Sepang jadi 'sepeng')

petikan kelima:
lecturer: how can i know that it is more profitable to invest in this project than just leave that same amount of money in the bank (fixed deposit)? what's the yield?
student:.....................

petikan keenam:
student: it looks luxury, it seems luxury, but it's not luxury......................it's affordable

petikan ketujuh:
1st student:bla bla bla (until her part is done)
lecturer: *grins*
2nd student: blablabla (until her part is done too)
leturer: *still grinning*
(the situation continues until all members of that group finishes their part....how psycho is that?a lecturer that just grins throughout your presentation?)


Alhamdulillah, tamatlah sudah semester khas aku dengan tamatnya presentation siang tadi. Lega sebab lecturer2 tak psycho sangat dengan group kitorang (but this doesn't mean that they're satisfied with our presentation, rite?). Aku dah cuak tahap petala kelapan masa sebelum present, especially aku ni managing director *ehem,ehem*. Cuak kalau aku dipersalahkan kalau jadi apa2 (*******, nak kene cubit ni...*grins*). Dah la giliran last skali (ironi, sebab group aku adalah Group 1). Tapi nasib baik presentation berjalan dengan lancar walaupun aku macam tergagap-gagap (aku jenis darah gemuruh, kadang2 rasa nak muntah sebab nervous sangat). Groupmates aku pun dah buat sebaik yang mereka boleh. No complains now but we'll see after the grades are out.

3 comments:

hannahlicious said...

saya suka lah student #1.
mesti dia seorang yang best, and like so cool.
hehehehe.

DoT dOt DoT said...

agaknya la kot...
tp maybe juga dia seorang yang skema dan kelakar...
ehehe

hannahlicious said...

cheh.