Monday, September 14, 2009

luahan rasa

Aku perempuan. Titik.
No argument.
Ye, aku minat sukan, tapi itu hanya minat.
Ye, gaya aku macam ganas + kasar tapi jiwa aku?
Ye, fizikal aku macam fizikal aku tapi itu dah Tuhan bagi.
Ye, aku tak suka make-up tapi tak semestinya aku tak suka untuk cantik.
Ye, pakaian aku simple (selekeh bagi sesetengah) tapi itu yang selesa bagi aku.
Ye, orang lihat seperti aku taktau buat keje yang selalu dikaitkan dengan wanita tapi ada beza antara tak TAHU dengan tak MAHU.
Ye, perangai aku bukan perangai tipikal perempuan tapi ada sebab kenapa aku jadi begitu.

kadang2 aku cuba untuk menjadi perempuan mengikut acuan masyarakat tapi.......

Nobody ever truly know me, not even my family, not even myself.
Tapi hakikatnya, aku perempuan.Noktah.

3 comments:

hannah jamma said...

pasal tadi eh?

Ye, orang lihat seperti aku taktau buat keje yang selalu dikaitkan dengan wanita tapi ada beza antara tak TAHU dengan tak MAHU.

so true.
orang juga lihat saya seperti tidak tahu apa apa kerana saya macam spoilt brat bimbo.
*sigh*
biar lah mereka, as long as we know what we are.
eh sorry lah philosophical sikit.

cerimanis said...

yer...cik nabila anda perempuan!!

DoT dOt DoT said...

hannah:
not really psl tu...dh lme nk tulis psl ni tp xtau cmne....bila benda tu jd, baru mcm dpt idea
xpe, saya suka philosophy...

cerimanis:
yer, cerimanis