Thursday, April 30, 2009

Post untuk Construction Law

Ok, aku sangat lega sekarang sebab paper law yang sangat buat aku tertekan dah abis....yay!!!!!!! Gila sakit kepala study law dua tiga ari lepas. So, untuk menandakan paper law dh abes, aku buat post ni khas untuk construction law.
Perkara2 yang aku 'pelajari' lepas study construction law:
i) PAM contract 2006 adalah ubat tido yang sangat berkesan untuk aku (baca satu page pun dah boleh tido)
ii) Apa2 bahasa kat dunia ni pun bila dah apply ke dalam law akan jadi sangat memeningkan (walaupun dalam bahasa tu ada 3 perkataan je)
iii) AI bukan lah artificial intelligence tapi architect's instruction (supaya orang faham dalam law takde term saintifik)
iv) Construction law boleh buat orang yang paling waras jadi tak waras (sila lihat student2 QS, mereka sume dah weng2)
v) Kalau nak hebat law kena tau bahasa latin (ok,aku tipu tapi bahasa latin akan menyusahkan hidup masa korang belajar law...cthnya, apa itu contra proferentem & quantum meruit)
vi) Akta2 dan clauses memang sengaja dicipta untuk mengelirukan orang, supaya orang tak ambil kesempatan (sila baca mana2 akta atau mana2 clause)
vii) Clause dan Santa Claus takde kaitan mahupun pertalian darah (ok,ni hanya untuk orang yang memang tak tau ape2)
viii) Kalau takde keje dan saja nak serabutkan kepala, sila study subjek law (ditujukan kepada sesape selain daripada law undergraduates)
ix) Ade orang nama John Barker yang lahir kat London dan bela ikan Guppy (tak faham? takpe sebab takde orang yang bernama John Barker yang lahir kat London dan bela ikan Guppy)
x) Apabila tengah bercakap dan ayat tu tak dapat dihabiskan dan hanya bunyi pelik yang mampu keluar dari mulut, itu adalah tanda ada fius yang dah terbakar dalam otak sebab baca banyak sangat law (boleh juga diapply kat subjek yang mampu buat kepala anda pening)
xi) Law mampu ubah mood aku dalam sekelip mata (sebab ayat dia yang pusing2 mengalahkan contengan budak umur 2 tahun)
xii) Lawak bodoh pun boleh jadi sangat kelakar bila belajar law (kesan daripada stress)
Itu aje lah buat masa ni. Sekian.
p/s: mati aku kalau lecturer law aku jumpa post aku ni.....

4 comments:

emeliakontesa said...

hahahhahaa...report kt en zul...

john baker mmg duk london n bela ikan guppy la!!!1

DoT dOt DoT said...

weyh,jgn la, aku xnk extend...huhuhu

ahahaha, serius x sengaja tercipta benda tu mlm td....time tu fikir nk tdo je....

marinata said...

baek punyer formula...
tp ak x ingt guppy tu kes ape..hahahhaa..
weh! en.zul baek!!
jgn ktuk die!!!! hehehe...
nnt ak murka..hahaha...

DoT dOt DoT said...

ahahaha...
aku pun x igt, yg aku igt dlm bab time....
rilek r, aku tak kata pun dia tak baek, cuma cara dia ajar je yg bosan ckit....huhu
alamak, jgn murka marina....